Basisopleiding Ronde bol
Onze basisopleiding om parachute te leren springen duurt 2 volle dagen. (vrijdag en zaterdag)
In deze twee dagen wordt de zogenaamde grond opleiding gegeven. In de opleiding wordt theorie afgewisseld met de nodige praktijk. Het daad werkelijk parachutespringen is de zondag (3e dag) en eventueel de zaterdagmiddag. Parachutespringen is afhankelijk van het weer. Bij de cursus bestaat de mogelijkheid dat het (slecht) weer roet in het eten gooit. Regen en vooral wind zijn showstoppers. Het gedeelte grondopleiding van de cursus gaat altijd door ongeacht het weer.
Deelnemers ouder als 50 jaar met geen geschiedenis met parachute springen in hun verleden nemen we uit veiligheidsredenen niet aan. Dit is een KNVvL richtlijn, geen PGH regel!
Kosten
De totale kosten voor onze opleiding bedragen 550 euro. In dit bedrag zit inbegrepen de twee dagen grondopleiding, lidmaatschap PGH, lidmaatschap KNVvL (verplicht in NL) , onze groep patch, logboek en vijf sprongen met gebruik van ons springmateriaal. Overnachtingen en andere verblijfskosten zijn voor eigen rekening.
Refresher
Wij verzorgen ook refresher cursussen voor sprongers die langer dan een jaar niet gesprongen hebben. Afhankelijk van de interval zal bekeken worden hoe die refresher er uit ziet. Meestal zal dit betekenen dat de tweede dag van de opleiding doorlopen moet worden. Neem hiervoor contact op met ons secretariaat.

Dat kan op secretariaat-pgh@outlook.com
Harnastest
Om te kunnen springen moet er een geldige harnastest overlegd worden die niet ouder is dan 3 maanden. Tijdens een harnastest worden de exit en noodprocedures nog eens doorlopen zodat dit weer parate kennis is. De test kan in principe tijdens iedere springdag worden afgenomen. Dit kan op het aanmeldformulier voor een springdag worden aangegeven.
Materiaalkeuring
Een springer dient over een gekeurde springuitrusting te beschikken. Een keruingsbewijs dient niet ouder dan 6 maanden te zijn.
Het reserve valsscherm dient binnen 6 maanden gerepacked te zijn.

Riggers die in Nederland ronde bol valschermen keuren zijn Frank Spiering (West Nederland) en Paul Gommers (Oost Nederland).

Hook Up

Wil je leren om met een Ronde Bol te springen of ben je benieuwd naar onze activiteiten? Maak dan hieronder een keus.

Market Garden Herdenking
17 september 2022

Een Dakota die in de September herdenkingsdagen overvliegt en zelfs parachutisten dropt is al meer dan 15 jaar een geliefd en gekoesterd gezicht bij de Market Garden herdenkingen. Daar lijkt nu een einde aan te komen.. De springers financierden al die jaren zelf deze Dakota, de kosten zijn echter verdubbeld door stijgende brandstofprijzen, gestegen verzekeringspremies en onderhoudskosten.

 

Zonder steun van het publiek zien wij geen mogelijkheid meer dit te bewerkstelligen en is het in 2019 misschien al wel voor het laatst geweest.. Alleen met uw donatie kunnen we de Dakota komende september weer boven Nederland laten vliegen en parachutisten laten droppen! DONEER daarom nu! En deel dit bericht!

Bedankt!

© Parchute Group Holland
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet"
Joost Springinhetveld
Donateur
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet"
Annie vd Lucht
Donateur

Het PGH Team

Dit zijn de drijvende krachten achter Parachute Group Holland
Jens Jansen van der Sligte
Voorzitter

Siebe Postma
Public Relations

Frenk Derks vd Ven
POC Vouwcontroleurs

Ton Broers
Secretaris / Operations

Dennis Peschier
Materiaal Beheer

Lars Schwachöfer
POC DZ Crew

Roland Prinsen
Finance

Martijn Moorrees
Chef-Instructeur

Frank Spiering
Senior Rigger

SamenwerkingenVragen?
Voel je vrij die te stellen

WIj proberen dan zo snel mogelijk met een reactie te komen.

Send Message