Ronde Bol Parachutespring-opleiding

Start
Image

Basisopleiding Ronde Bol
Onze basisopleiding om parachute te leren springen duurt een heel weekend. (vrijdagavond tot zondagavond) In deze twee en een halve dagen wordt de zogenaamde grondopleiding gegeven. Hierin wordt theorie afgewisseld met de nodige praktijk. Het daadwerkelijk parachutespringen is mogelijk op zondag. Ook vindt die dag een vouwinstructie plaats. Parachutespringen is een weersafhankelijk sport.

Weersafhankelijkheid
Bij de cursus is er kans dat (slecht) weer roet in het eten gooit. Regen, lage bewolking en vooral wind zijn showstoppers. De grondopleiding en vouwinstructie gaat ongeacht het weer altijd door, het daadwerkelijk springen is afhankelijk van de omstandigeheden.

Image

Leeftijdgrens opleiding
Deelnemers ouder dan 50 jaar die nooit eerder een parachutebrevet (militair of burger) gehaald hebben nemen we uit veiligheidsoverwegingen niet aan. Dit is een KNVvL richtlijn, geen PGH regel! Voor herintreders van boven de 50 geldt een beoordelingsgesprek met onze opleidingssectie.

Opleidingskosten
De totale kosten voor onze opleiding in 2024 bedragen 750 euro. In dit bedrag zit inbegrepen de twee dagen grondopleiding, donateurschap PGH, lidmaatschap KNVvL (verplicht in NL), onze groep patch, logboek en vijf sprongen met gebruik van ons springmateriaal.
Overnachtingen en andere verblijfskosten zijn voor eigen rekening. Aanbetaling is 200 euro en is non-refundable. 4 weken voor aanvang cursus dient het gehele bedrag te zijn betaald.

Image

Refresher
Wij verzorgen ook refresher cursussen voor springers die langer dan een jaar niet gesprongen hebben. Afhankelijk van de interval zal bekeken worden hoe die refresher er uit ziet. Meestal zal dit betekenen dat de tweede dag van de grondopleiding doorlopen moet worden. Kosten zijn afhankelijk van de intensiteit.

Neem voor meer informatie contact op met ons secretariaat.

Image

Harnastest
Om te kunnen springen moet er een geldige harnastest overlegd worden die niet ouder is dan 3 maanden. Tijdens een harnastest worden de exit en noodprocedures nog eens doorlopen zodat dit weer parate kennis is. De test is gratis en kan in principe tijdens iedere springdag worden afgenomen. Dit kan op het aanmeldformulier voor een springdag worden aangegeven.

Image

Materiaalkeuring
Een springer dient over een gekeurde springuitrusting te beschikken. Om met PGH mee te springen dient een keuringsbewijs van de main parachute niet ouder dan 12 maanden te zijn. Het reserve valsscherm dient binnen 6 maanden gerepacked te zijn.

Riggers
Riggers die in Nederland ronde bol valschermen keuren zijn Frank Spiering (West Nederland) en Paul Gommers (Oost Nederland).

Frank@504paratroopers.nl (West Nederland)
paul@airrigging.nl (Oost Nedrland)

Ckecklist parachute opslaan & keuren

  Algemeen:
 • Parachute en tas vrij van takjes, gras, zand etc.
 • Parachute goed drogen
 • Banden lostrekken uit de elastieken.

  Keuren:
 • All of the above
 • Naam op main, reserve & papieren.
 • Markeringen (Stift of verf) op materiaal is afkeur.
 • Papieren van main bij de main, van de reserve bij de reserve.
 • Aanbieden reserve zonder beschermband.

Image

Medische Keuring
Voor degene die bij/met PGH wil springen, geldt dat hij/ zij een medische verklaring van een arts moet hebben welke is verkregen na uitvoering van een fysieke medische keuring. Geldigheid hiervan is 24 maanden na afgifte van de verklaring.

De medische fysieke medische keuring bij PGH geldt voor ALLE ronde bol springers, ongeacht ervaring of brevet. (De reden is dat we de medische keuring koppelen aan het springen zonder AAD op de reserveparachute.)

Download en print de Medische verklaring

Met speciale dank aan:


ContactOnze uitvalsbasis is bij:
Skydive ENPC op Breda International Airport

Adres opleiding & springactiviteiten:
Breda International Airport
Pastoor van Pieter Breughelstraat 91-A
4744 RC Bosschenhoofd

Betalingen:
Bankrekening NL86 RABO 0153 8050 05
Use PayPal for foreign payments: finance@paragroupholland.nl

Email secretariaat: secretariaat@paragroupholland.nl
Website: www.paragroupholland.nl

Volg ons op deze socials:  


Image