Agenda
Hieronder de data waarop er ronde bol gesprongen kan worden op de locatie van ENPC bij Breda Airport:.
• zondag 17 juli
• zaterdag 23 juli
• 28 t/m 31 juli springbivak
• zaterdag 13 augustus
• zondag 28 augustus
Data september volgen.
Springbivak
Van 28 t/m 31 juli organiseert PGH een springbivak. Er wordt gewerkt aan de mogelijkheid om op een bijzondere DZ te springen in de buurt van het vliegveld. In de avond is het een gezellig samen zijn op een camping.
Market Garden
Parachute Team Holland organiseert nu al meer als tien jaar op zowel Amerikaanse als Britse drop zones herinnering/herdenking sprongen. Er worden tijdens die dagen parachute sprongen gemaakt uit een C-47 (Dakota). Een historisch vliegtuig wat in september 1944 daadwerkelijk betrokken is geweest bij de operatie MARKET GARDEN. En PGH springt als gastorganisatie mee met de grote militaire herdenking die elk jaar op drop zone Y (Ginkelse heide) word georganiseerd door het Nederlandse Ministerie van Defensie.
Aanmelden Market Garden sprongen 2022
Data 15, 16 & 17 september. Ben je geïnteresseerd in deelname aan deze sprongen, meld je dan aan via secretariaat-pgh@outlook.com..
Demosprongen
Geregeld worden wij uitgenodigd voor het uitvoeren van een demonstratiesprong tijdens diverse WOII-evenementen. De leden van PGH springen op evenementen en herdenkingen regelmatig in replica’s van de originele uniformen die werden gedragen tijdens deze sprongen in de Tweede Wereldoorlog. Dit wordt gedaan ter herinnering en respect aan de militairen die dat in die periode daadwerkelijk hebben uitgevoerd. Sprongen worden uitgevoerd zonder (replica) wapens en uitrusting.
Veiligheid
PGH is pertinent geen re-enactment club. Wel een club die de kennis en kunde van het (historische) militaire ronde bolspringen en haar geschiedenis op een veilige manier levend houdt. Wij zijn de enige Nederlandse club die ronde bol springen en opleiden volgens de richtlijnen van de KNVvL (Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart).

Hook Up

Wil je leren om met een Ronde Bol te springen of ben je benieuwd naar onze activiteiten? Maak dan hieronder een keus.

Market Garden Herdenking
17 september 2022

Een Dakota die in de September herdenkingsdagen overvliegt en zelfs parachutisten dropt is al meer dan 15 jaar een geliefd en gekoesterd gezicht bij de Market Garden herdenkingen. Daar lijkt nu een einde aan te komen.. De springers financierden al die jaren zelf deze Dakota, de kosten zijn echter verdubbeld door stijgende brandstofprijzen, gestegen verzekeringspremies en onderhoudskosten.

 

Zonder steun van het publiek zien wij geen mogelijkheid meer dit te bewerkstelligen en is het in 2019 misschien al wel voor het laatst geweest.. Alleen met uw donatie kunnen we de Dakota komende september weer boven Nederland laten vliegen en parachutisten laten droppen! DONEER daarom nu! En deel dit bericht!

Bedankt!

© Parchute Group Holland
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet"
Joost Springinhetveld
Donateur
"Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer nec odio. Praesent libero. Sed cursus ante dapibus diam. Sed nisi. Nulla quis sem at nibh elementum imperdiet"
Annie vd Lucht
Donateur

Het PGH Team

Dit zijn de drijvende krachten achter Parachute Group Holland
Jens Jansen van der Sligte
Voorzitter

Siebe Postma
Public Relations

Frenk Derks vd Ven
POC Vouwcontroleurs

Ton Broers
Secretaris / Operations

Dennis Peschier
Materiaal Beheer

Lars Schwachöfer
POC DZ Crew

Roland Prinsen
Finance

Martijn Moorrees
Chef-Instructeur

Frank Spiering
Senior Rigger

SamenwerkingenVragen?
Voel je vrij die te stellen

WIj proberen dan zo snel mogelijk met een reactie te komen.

Send Message