Achtergrond

Start

Inschrijfformulieren

Hieronder verschijnen gedurende het jaar de verschillende aanmeldformulieren voor onze springactiviteiten:

Zaterdag 6 juli - springdag
Reservelijst Manifest Market Garden

Papierwerk Springen

Hieronder vind je een aantal documenten die geregeld gevraagd worden en daarom up-to-date gehouden dienen te worden:

Waiver ENPC
Medische verklaring
Inlog KNVvL

Parachute info

Hieronder technische info over de parachutes waarmee wij springen en hoe wij de clubchutes pakken.

Parachutes nader verklaard
Pakinstructie clubchutes
MC1-1C Manual
Instructie 'handling SF10-1A / MC-6'

Vliegvelden

Voor onze sprongen maken wij naast Breda International Airport soms ook gebruik van andere vliegvelden:

Breda Airport - Skydive ENPC
Vliegveld Teuge - Skydive Teuge
Vliegveld Hoogeveen - Skydive Hoogeveen

Andere organisaties

Er zijn internationaal meer clubs die ronde bol springen. Met de meeste werken wij geregeld samen.

Liberty Jump team
All Airborne Battalion
Round Canopy Parachute Team
Pathfinder UK

Parachute set huren

Indien beschikbaar zijn de club parachutes te huur. Kosten zijn 20 euro per sprong. SVP betalen via de Qr-code of link:

Image

De ontstaansgeschiedenis PGH

Image

In 2007 kwam een klein groepje enthousiastelingen op het idee om in Nederland een ronde bol parachutisten club op te richten. De groep zou zich gaan richten op het uitvoeren van herdenking/herinnering sprongen met ronde bol op voormalige drop zones van de geallieerden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Uiteindelijk zal in 2008 de club starten als een onderdeel van de Britse vereniging Pathfinder Parachute Group United Kingdom (PPGUK).

Vrij snel na de start zal de naam van de club worden gewijzigd in Parachute Group Holland (PGH) en zal het een non-profit stichting worden helemaal onder Nederlands bestuur. Het doel is en blijft het stimuleren van ronde bol parachutespringen en mensen bewust te maken van de geschiedenis van het militair parachute springen. Dat PGH niet alleen Nederlandse leden verwelkomt, kan men goed zien tijdens de jaarlijkse MARKET GARDEN herdenking sprongen. Daar krijgt men een goed beeld van hoe internationaal het leden bestand van PGH uiteindelijk is geworden in het meer dan 15 jarig bestaan.

Sinds de oprichting heeft de PGH herdenkingssprongen gemaakt op verschillende originele dropzones door heel Nederland en Europa. Ons belangrijkste evenement is het springen tijdens de grote MARKET GARDEN Herdenking op de Ginkelse Heide. Al meer dan 10 jaar openen wij dit bijzondere springevenement, waar jaarlijks tot wel 1.000 internationaal actief dienende militairen aan mee doen, met onze sprong uit een historische WOII C47 (Dakota). Met 100.000 toeschouwers het grootste parachute springevenement van Nederland.


Het logo van parachute Group Holland

ImageHet logo van parachute Group Holland (PGH) is afgeleid en een eerbetoon aan het embleem van de School Opleiding Parachutisten (SOP). Deze school werd op 1 maart 1946 opgericht en had als eerste standplaats Batavia (Jakarta). De eerste commandant van de school was de luitenant C. Sisselaar een oud gediende van het in Korps Insulinde. Het doel van de school was om een Nederlandse parachutisten eenheid te trainen voor inzet in het voormalig Nederlands Indië (Indonesië). Dit zal uiteindelijk resulteren in de oprichting van de 1e Parachutisten Compagnie op 1 mei 1947 te Meester Cornelis op West-Java. Deze compagnie zal later worden omgevormd tot een Paragevechtsgroep. De Paragevechtsgroep zal aan meerdere Nederlandse parachute operaties zoals KRAAI, EKSTER, en MODDER in het voormalig Nederlands Indië deelnemen.

Heden ten dagen worden alle militaire parachute opleidingen binnen de Nederlandse krijgsmacht verzorgd door de Defensie Para School (DPS). De opleiding zijn in eerste instantie bedoeld voor het Korps Commandotroepen, Korps Mariniers en 11 Luchtmobiele Brigade. De DPS is gevestigd op de Seeligkazerne in Breda en kan jaarlijks 800 tot 1.000 mensen opleiden.

Actief dienende militairen
Image Actief dienende militairen kunnen na 5 ronde bolsprongen een Militaire B-wing aanvragen en dragen. Klik hier voor de procedure aanvraag militaire wing.


Met speciale dank aan:


ContactOnze uitvalsbasis is bij:
Skydive ENPC op Breda International Airport

Adres opleiding & springactiviteiten:
Breda International Airport
Pastoor van Pieter Breughelstraat 91-A
4744 RC Bosschenhoofd

Betalingen:
Bankrekening NL86 RABO 0153 8050 05
Use PayPal for foreign payments: finance@paragroupholland.nl

Email secretariaat: secretariaat@paragroupholland.nl
Website: www.paragroupholland.nl

Volg ons op deze socials:  


Image